8 Plakken rosbief (iets dikker gesneden), 2 eetlepels mayonais (uiteraard Montignac), 4 eetlepels cottage-cheese, 1 lente-uit of kleine prei, 2 eetlepels dille, 1/2 krop ijsbergsla, radijsjes (in heel dunne plakjes) voor de garnering : 4 blad lollo rosso, 2 (vlees)tomaten, 4 radijzen, 4 takjes dille
Heerlijk voorgerecht/lunch volgens de methode montigna
In een kom de mayonaise, cottage cheese, lente=-ui of prei en dille mengen. Radijs in dunne plakjes snijden. Deel van het mengsel over de tomaten verdelen.
Roer de klein gesneden ijsbersla en radijsjes door de rest van het mayonaisemengsel tot salade. Leg de plakken rosbief op een plank en strooi er peper en zout over. Leg op elk plakje een deel van de salade en rol de rosbief op, steek ze zonodig vast met een cocktail-prikker. Leg op een bord een blad sla en leg daarop 2 gevulde rosbief rolletjes. Zet er en gevulde tomaathelft bij en garneer de bordjes met de overgebleven radijzen en een takje dille.
Met zilvervliesrijst is het een volwaardige maaltijd.