Irish coffee-likeur

  • Geplaatst op 31-07-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
Whiskey
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

voeg de whisky aan de versgemalen koffie en cacao toe en laat het mengsel gedurende twee weken macereren in een goed afgesloten pot op huiskamertemperatuur. Na deze tijd tweemaal door een papierfilter filtreren waarna de rietsuiker en de vanillesuiker toegevoegd worden. Door regelmatig te schudden lossen de suikers op. Zodra dit gebeurd is bottelen en water toevoegen tot een liter.

Serveertip

Het hierboven beschreven recept kunt u tevens als een basisrecept beschouwen.

Door een variatie van de te gebruiken hoeveelheden koffie (snelfilterkoffie mag ook), cacao (wel of niet) en soort suiker (rietsuiker, bruine basterdsuiker, donkere kandijsuiker) en het al of niet toevoegen van glycerine en/of karamel (voor de kleur), kunt u tal van koffielikeur-recepten creeren.

Enkele voorbeelden:

- rum voor rum-koffie-likeur (bv. Een Jamaica-rum)

- gelijke delen Jamaica-rum en Tia Maria voor Jamaica-likeur

- eau de vie

- wodka

- jonge jenever

- cognac, vieux, Cointreau of Grand Marnier voor diverse French Coffee-likeuren

- creme de cacao voor Dutch Coffee-likeur

- gelijke delen creme de cacao en creme de mint voor Bavarian mint-likeur

- eau de vie mint (pepermunt) voor Alpine-likeur

- anisette voor Florentine-likeur

- gelijke delen Kahlua en Brandy voor Spanish-likeur

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten