Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Vissoep

Vissoep

Door: s_mikkel

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-1999

Ingrediënten 6 personen


4 eetlepels olijfolie, 1 ui, in halve ringen, 1 prei in ringen, 1 paprika in kleine blokjes, 4 tenen knoflook, gesnipperd, 1/2 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels bloem, 1 1/2 liter visbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 g stevige vis, bijv. kabeljauw, 300 gram mosselen in de schelp, 100 gram garnalen of gamba's, croutons; geraspte kaas



Heerlijke vissoep met kabeljauw, mosselen garnalen of gamba's.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Trek een visbouillon van koppen en graten en een mengsel van een ui, stukken selderij knol en het wit van een prei. Laat visbouillon nooit langer dan 20 minuten trekken, anders wordt hij bitter.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak de groenten op hoog vuur aan. Draai het vuur wat lager en voeg paprika en kerriepoeder toe. Strooi de bloem over de groenten. Voeg de visbouillon en tomatenpuree toe en laat aan de kook komen. Doe eerst de stukken vis in de kokendhete soep en vervolgens de mosselen. Voeg, als de vis gaar is en de mosselen open zijn, de garnalen toe en haal de pan onmiddelijk van het vuur. Serveer de soep desgewenst met croutons en/of geraspte kaas.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van s_mikkel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top