1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Gyros
  5. gyros

gyros

Door: ellentje

  • Grieks, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-1999

Ingrediënten 2 personen


1/2 kop fijngehakte ui
1 fijngehakt teentje knoflook
225 gram lamsvlees, in stukken (reepjes) gesneden
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 kop komkommer, in blokjes gesneden en ontdaan van de zaadjes
1/4 kop mager yoghurt
1 eetlepel verse munt, fijngesneden
2 pita-broodjes
1/2 kop in repen gesneden sla
1/2 kop in partjes gesneden tomaten



Het recept van de pitah broodjes vind je ook op mijn page

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de ui en knoflook in een licht ingevette braadpan. Bak deze boven een
laag vuur totdat ze zacht zijn (roer voortdurend). Doe in een mengkom het
lamsvlees, het citroensap, de oregano en komijn en mix het goed. Maak er
twee `pasteitjes' van. Plaats deze op het rooster van een grill, en grill
ze 3 a 5 minuten aan iedere kant, totdat ze goed zijn (afhankelijk van
persoonlijke smaak).
Meng de komkommer, yoghurt en mint in een kleine kom. Snij de pita-broodjes
open, en vul ze met de helft van de sla en tomaat, 1 lamspasteitje en de
helft van het yoghurtmengsel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top