1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Appelmoes

Appelmoes

Door: smulsmurfin

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-1999

Ingrediënten


Suiker: 80 g
kaneelstokje: 1 stuks
water: 1 dl
moesappels: 800 g
citroensap: 0.10 dl



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe het water in een pan.
2. Zet de pan op een hoog vuur.
3. Breng het water met het kaneelstokje aan de kook en voeg de appels toe.
4. Laat de appels tien minuten in een gesloten pan op een laag vuur koken.
5. Verwijder het kaneelstokje.
6. Sla met een garde door de appels zodat ze stuk gaan.
7. Breng de moes op smaak met suiker.
8. Doe de appelmoes in een afruimbak.
9. Laat de appelmoes buiten de koelkast afkoelen tot kamertemperatuur.
10. Plaats de appelmoes niet afgedekt in de koelkast tot de appelmoes een temperatuur van 2'C heeft bereikt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulsmurfin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top