zuurkool gestoofd

  • Montignac, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Montignac recept voor gestoofde zuurkool

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie, 1 grote ui, 800 gram zuurkool,1 dl. witte wijn of kippebouillon,marjoraan, kummel en 2 laurierblaadjes, 1 bekertje creme fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

de ui in ringen snijden

Bereidingswijze

Verhit de olie in de braadpan en bak daarin kort de uiringen. Voeg de zuurkool, wijn of kippebouillon,marjoraan, kummel en laurierblaadjes toe.Roer alles goed door elkaar en stoof dezuurkool in ? 20 minuten gaar. Vis de laurierblaadjes eruit en roer de creme fraiche erdoor.

Serveertip

Heel lekker met een karbonade of varkensfiletlapje, of met rook- of verse worst

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

thea_g avatar
thea_g

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten