1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Codiza

Codiza

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-03-1999

Ingrediënten 4 personen


200 g kikkererwten
450 g magere runderrollade aan een stukje
250 g gerookt mager spek
1 grote in dikke plakken gesneden ui
800 g kip- of kuikendijen
2 grote aardappelen (in plakjes)
2 grote wortelen (in plakjes)
2 grote koolrabi's (in plakjes)
500 g gesnipperde witte kool
100 g salami
peper uit de molen
100 g gewassen droogkokende rijst
3 el fijngeknipte peterselie



Dit recept kreeg ik jaren geleden van een vriendin. Het is een heerlijk Portugees stoofgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de erwten met de rollade, het spek en de ui op in een grote pan met zoveel koud water dat het vlees en spek daarmee wordt bedekt. Laat het water gedurende 2 uur zacht koken, vul het aan als het vlees niet meer helemaal wordt bedekt en voeg dan de kip, de plakjes aardappel, wortel en koolrabi toe. Laat alles nog 20 min zacht koken en doe dan de kool met de worst en peper en zout naar smaak in de pan. Schenk 1/4 l van het kooknat in een kleine pan, voeg de rijst toe als de vloeistof kookt en laat de rijst gaar worden. Neem de kip uit de pan, neem de beentjes uit het vlees en snijd dat in stukjes van ongeveer gelijke grootte. Snijd de rollade in plakken, het spek en de worst in dunne plakken of blokjes. Schik het vlees op een schotel en schenk het kooknat zo goed mogelijk af.

Serveertip

Serveer het kooknat, eventueel op smaak gebracht met peper en zout, als soep voor de rest van de maaltijd. Bestrooi de stoofschotel bij het opdienen met peterselie en schep de rijst in een kom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top