1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bolognesesaus

Bolognesesaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-1999

Ingrediënten 4 personen


2 wortelen
2 stengels bleekselderij
1 ui
1 knoflookteen
250 g champignons
bosje peterselie
stukje rauwe ham (ca. 50 g)
2-3 el olijfolie
250 g rundergehakt
200 g tomaten uit blik
1 dl rode wijn
1 flinke el tomatenpuree
mespunt geraspte nootmuskaat
zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wortelen en bleekselderij in dunne plakjes snijden. Ui en knoflook hakken. Champignons in plakjes snijden. Blaadjes van peterselie afhalen en zeer fijn hakken. De ham in kleine blokjes snijden

Bereidingswijze

Verhit in een braadpan de olie en bak de ham heel even aan tot het wat verkleurt. Doe er dan meteen de groenten, champignons en peterselie bij. Al omscheppend bakken tot de groenten wat glazig beginnen te worden. Gehakt er bij doen en dit rul bakken. Tomaten pureren. Rode wijn, tomaten, tomatenpuree, zout, peper en nootmuskaat toevoegen. Zonder deksel ca. 30 min. laten pruttelen tot de saus dik geworden is.

Serveertip

Uiteraard lekker met spaghetti!
De saus wordt nog lekkerder als hij weer wordt opgewarmd, dus maak wat extra en vries dit in.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top