Appel-Uienchutney

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Heerlijk bij vlees of gebakken aardappels

Deel dit recept

Ingrediënten 5 recipe.people
2 appels (ca 350 gr). 1,5 dl azijn. 250 gr uien. 250 gr suiker. 1 tl gemberpoeder. 1 tl kerriepoeder. 1 tl zout. mespunt cayennepeper. 50 gr rozijnen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

meet alle kruiden af.Schil de appels, verwijder de klokuizen en snij het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de uien.

Bereidingswijze

Doe de appelstukjes met de azijn in een pannetje en breng de azijn aan de kook. Kook de uien 5 minuten mee met de appel. Voeg de suiker, de kruiden en de rozijnen tot en los de suiker al roerend op. Laat de chutney op zacht vuur ca. 40 minuten pruttelen totdat het mengsel dik is. Schep de chutney in 2 goed schoongemaakte jampotten. Na 3-4 weken is de chutney nog lekkerder. De houdbaarheid is minstens 1/2 jaar.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lizzy avatar

Doorsturen

Home Recepten