1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Chicken Almendrado

Chicken Almendrado

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-1999

Ingrediënten 4 personen


4 Halve kip filets, 1 Ui, 2 El. Boter, 1 El. Olie, 2,5 Dl. Kippen bouillon, 4 El. Amandel schaafsel, 2 Rode chili pepers, 1/2 Tl. Chilipoeder, 1 Tl. Azijn
1/2 Tl. Suiker
1/2 Tl. Kaneel poeder


Verder heb je nodig


Mixer


Een lekker, gemakkelijk kip gerecht met een vleugje kaneel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui fijn. Maak de pepers schoon en snipper ze. Zet alle andere ingredienten klaar

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de ui aan tot ze glazig is. Voeg de amandel schaafsel,de bouillon, de chilipeper, chilipoeder, azijn, suiker en kaneel toe en verhit tot het kookt, zet de kookplaat naar een lage stand, laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe het mengsel in een mixer en mix het op een lage snelheid tot het egaal is. Doe de saus terug in de pan. Leg hierin de kip stukken, zodat ze helemaal bedekt zijn met de saus en verhit tot het weer kookt.
Doe de deksel op de pan en de hittebron weer lager, laat ongeveer 40 minuten sudderen.
ZOnodig de laatste 10 minuten zonder deksel om de saus in te laten dikken tot een dikke saus.

Serveertip

Serveer de saus over de kip, met rijst en een verse salade. Er kunnen nog een paar amandel snippers gebruikt worden voor decoratie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ahoornik


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ahoornik
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top