4 Halve kip filets, 1 Ui, 2 El. Boter, 1 El. Olie, 2,5 Dl. Kippen bouillon, 4 El. Amandel schaafsel, 2 Rode chili pepers, 1/2 Tl. Chilipoeder, 1 Tl. Azijn
1/2 Tl. Suiker
1/2 Tl. Kaneel poeder
Mixer
Een lekker, gemakkelijk kip gerecht met een vleugje kaneel
Snipper de ui fijn. Maak de pepers schoon en snipper ze. Zet alle andere ingredienten klaar
Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de ui aan tot ze glazig is. Voeg de amandel schaafsel,de bouillon, de chilipeper, chilipoeder, azijn, suiker en kaneel toe en verhit tot het kookt, zet de kookplaat naar een lage stand, laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe het mengsel in een mixer en mix het op een lage snelheid tot het egaal is. Doe de saus terug in de pan. Leg hierin de kip stukken, zodat ze helemaal bedekt zijn met de saus en verhit tot het weer kookt.
Doe de deksel op de pan en de hittebron weer lager, laat ongeveer 40 minuten sudderen.
ZOnodig de laatste 10 minuten zonder deksel om de saus in te laten dikken tot een dikke saus.
Serveer de saus over de kip, met rijst en een verse salade. Er kunnen nog een paar amandel snippers gebruikt worden voor decoratie.