verrasings gehakt

  • Kinderkeuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-1999

Laat je verrassen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 700 gram gehakt
  • 1 kop paneermeel
  • 1 klein uitje
  • paar takjes selderie
  • 1/2 kop boter
  • 6 eieren
  • zout en peper
  • 2 koppen tomatensap
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    klein uitje fijn snijden, selderij wassen en fijn snijden. 5 eieren koken (hard)

    Bereidingswijze

    Meng het gehakt, paneermeel, ui, selderij en het geklopte ei. Doe er zout en peper bij en kneed het goed door elkaar. Leg het mengsel op aluminiumfolie of vetvrij papier in een vierkante vorm. Pel de eieren en leg ze in een rij in het midden van het vierkant. Maak de rol met behulp van het papier. (inrollen)
    Smelt de boter in een ruime braadpan en leg de rol (zonder papier)er voorzichtig in, zodat hij heel blijft. Braadt de rol aan tot hij mooi bruin van kleur is. Voeg daarna het tomatensap erbij en een snufje zout.
    Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes gaar bakken in ongeveer 30 minuten.
    Serveer het met rijst, gebakken aardappels of puree.

    Serveertip

    En voor de volwassenen
    Wijnadvies:
    lichte, droge, frisse witte wijn

    Laatste reacties

    robinenleen avatar
    robinenleen 11-04-2010

    Was absoluut geslaagd, kinderen vonden het erg lekker. De dag er na wilde de oudste het zelfs op zijn brood meenemen naar school.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten