1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Antipasto van Smulmama

Antipasto van Smulmama

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-1999

Ingrediënten


ZIE BIJ BEREIDINGSWIJZE !!


Verder heb je nodig


Oven, grillpan of plaat


Een heerlijk palet van lekkernijen als voorproefje van wat er nog meer komen gaat!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ik beschrijf in dit recept hoe het bord er per persoon uit gaat zien, je kunt dan zelf de hoeveelheden wel uitrekenen!

Bereidingswijze

Stel je voor: een mooi groot plat bord met daarop in het midden een mooie toef gemengde salade met daarop een beetje dressing van olijfolie, bouillon, aceto balsemico, appelazijn, peper en zout! Daaromheen 5 heerlijkheden die je allemaal van ruim van te voren kunt klaarmaken, t.w. * 1 * plakje tomaat met daarop een blaadje verse basilicum en een plakje mozzarella en daarover een beetje olijfolie extra vergine, peper en zout van de molen,mmmmm! * 2 * Een paar met wat olijfolie gegrillde plakjes aubergine, afgekoeld en koud op het bord met alleen wat peper en zout. * 3 * Op dezelfde manier gegrilld plakje courgette, daarop wat mozzarella met wat Italiaanse kruiden en heel eventjes in de warme oven, ook afkoelen.
* 4 * Een mooie plak Parmenzaanse ham of Coburgerham. * 5 * Tot slot het lekkerste....minipaprika, rood of geel, wassen en goed drogen; even in de pan met wat olie om en om "aanbakken", het kapje met het steeltje even erafsnijden en de pitjes eruit halen; vullen met een heel klein plakje kaas en wat Italiaanse kruiden, hoedje er weer op en wegzetten tot het bord wordt opgemaakt. Dan is alles afgekoeld en de kaas mooi gesmolten in het paprikaatje!

Serveertip

Lijkt jullie dit wat? Nou, ik kan je verzekeren: het is zalig en vooral wanneer je gasten hebt is het een prima entree voor een verrukkelijk diner!!!Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top