Bagels

  • Goedkoop en snel, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-1999

De bagel is Hot, en toch zo eenvoudig om te bereiden. Hoe......? Let op!

Maak nu je eigen bagels, snel, eenvoudig en lekker! (recept is gepubliceerd in Vrij Nederland nummer 48 van 28-11-1998. Recept en artikel gaan over Bagels & Beans)

Deel dit recept

Ingrediënten
Twee eetlepels gerstemoutstroop(verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkels)
Twee koppen lauw water.
Vijf koppen bloem.
Twee theelepels zout.
Een eetlepel instant gist.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Handen.
Theedoek.
Grote pan.
Oven.

Bereidingswijze

Meng de twee eetlepels gerstmoutstroop in twee koppen lauw water.

Meng dit met vijf koppen bloem, twee theelepels zout en een eetlepel instant gist.

Nu minstens 15 minuten kneden. Hoe langer de streng deeg is die je kunt trekken uit een klein klompje deeg, hoe meer gluten er zijn gevormd. Even laten rijzen totdat het deeg verdubbeld is.

Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 100 gram.

Bagels vormen: rol strengen van het deeg en maak de uiteinden aan elkaar.

laat de bagels een half uur rijzen onder een theedoek op een ingevet bakblik of bakpapier.

Ondertussen een pan met ruim water en wederom twee eetlepels gerstemoutstroop aan de kook brengen.

Per paar bagels tegelijk zacht in het water laten koken. Let op......hooguit drie minuten. Keer de bagels wel even om tijdens deze drie minuten.

Laat de gekookte bagels goed uitlekken. Eventueel kunt u de bagels dopen in sesam-of maanzaad.

Bak nu de bagels in een voorverwarmde op 220 graden celcius ongeveer 20 minuten. Bak de bagels niet te donker.

Eet smakelijk

Serveertip

Serveer een bagel lekker met creamcheese. voor meer bagelbeleg suggesties zie mijn andere recepten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten