1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Creoolse Stoofpot

Creoolse Stoofpot

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-1999

Ingrediënten


1kg. hamlappen, in smalle reepjes
3 tenen knoflook, geperst
1 theelepel tijm
1 eetlepel mosterd
1/2 eetlepel paprikapoeder
sap van een citroen
3 uien, in ringen gesneden
5 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 courgette, in plakjes
1 blik gepelde tomaten
2 dl. witte wijn
25gr. bloem
1 eetlepel olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees minimaal 1 uur marineren

Bereidingswijze

Maak een marinade van knoflook, tijm, mosterd, paprikapoeder, peper, zout en citroensap. Leg hierin het vlees en laat minimaal 1 uur marineren. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de uien, bleekselderij, paprika en courgette ca. 5 minuten. Strooi de bloem erover en voeg de tomaten met het vocht en de wijn toe. Meng het vlees met het marinadevocht door het groentenmengsel en laat alles 15 minuten gaar stoven. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveertip

Serveer met witte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loki


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loki
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top