1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische Kip

Baskische Kip

Door: smulpaapje

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-1999

Ingrediënten 2 personen


*150 gr. kipfilet, *100 gr. ham (in een dikke plak), *blikje tomatenblokjes, *gegrilde paprika (kun je bij de Albert Heijn kopen),
*2 teentjes knoflook, *1 ui, *1 rood pepertje (of zoveel als je lekker vindt), *(olijf)olie, *zout en peper



Pittige Kipfilet in tomaten/paprika saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in reepjes en de ham in blokjes. Pel de ui en knoflook en snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes en de peper in ringetjes (als je niet van al te heet eten houd de zaadjes eruit halen).

Bereidingswijze

Doe wat olie in de pan en bak de ui zachtjes ca. 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en nog 1 minuutje doorbakken. Daarna de reepjes kipfilet in de pan, zout en peper naar smaak en op hoog vuur bruin bakken.
Voeg daarna de tomatenblokjes, ham, paprika en pepertjes toe en laat dit prutje in 10 tot 15 minuten gaar worden. Lekker met rijst.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulpaapje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top