Indische Macaroni
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk.
Ingrediënten 4 personen
450 g magere hamlappen, 1 zakje boemboe nasi goreng, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 bami pakket, 1 prei, 1 plak ham 50 g, sambal, 1 el ketjap manis,eventueel 2 tenen knoflook en 250 g elleboogjesmacaroniVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 647,61 kcal |
Koolhydraten | 79,98 g |
Eiwitten | 42,82 g |
Vetten | 15,76 g |
Benodigdheden
wok
Voorbereiding
Snijd het vlees aan blokjes of dunne reepjes. Laat de inhoud van het zakje boemboe nasi goreng wellen in heet water. Snipper de ui, de spaanse peper van het bamipakket en snij de prei aan reepjes. Snijd de ham in kleine blokjes.
Bereidingswijze
Verhit in de wok 2 el olie en fruit de gesnipperde ui, de spaanse peper en de knoflook. Schep het vlees erdoor en bak het in ca 6 minuten bruin. Haal het vlees uit de wok en voeg eventueel nog een el olie toe. Roerbak nu de groente van het bamipakket en de prei gedurende 6 minuten. Voeg nu het vlees weer toe.
Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de macaroni af en voeg deze toe aan het vleesmengsel in de wok. Maak op smaak met sambal, ketjap manis en wat zout.
Serveertip
Eventueel serveren met een frisse komkommersalade.