Witlofsalade

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.

Lekkere rauwe witlofsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Pond witlof. Twee hard gekookte eieren. 1 bosuitje. 1 ons boerenham. 5 eetlepels mayonaise. 1 schep suiker. Scheutje azijn. 1 appel. 1 klein blikje manderijnen. Citroensap. Zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 219,73 kcal
Koolhydraten 13,87 g
Eiwitten 6,88 g
Vetten 14,57 g
Benodigdheden
Kom, snijplank, appelboor, mes, blikopener.

Voorbereiding

Appelboor in midden witlofstruiken zetten. Bittere stuk eruit halen. Witlof snipperen en in kom met zout water doen. (verkleurt de witlof niet)
Eieren door snijder halen. Bosuitje snipperen. Appel snipperen en besprenkelen met citroensap. Manderijen afgieten. Ham fijn snijden.
Witlof wassen en mengen met ei, appel, manderijn, azijn, suiker, mayonaise, ham.
Op smaak brengen met zout.

Bereidingswijze

Na te hebben weggezet in de koelkast lekker met gebakken aardappelen.

Serveertip

Zie voorgaande

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ctsijm avatar
ctsijm

Doorsturen

Home Recepten