Witlofsalade
- Nederlands, Salade
- 20-30 min.
Lekkere rauwe witlofsalade
Ingrediënten 6 personen
Pond witlof. Twee hard gekookte eieren. 1 bosuitje. 1 ons boerenham. 5 eetlepels mayonaise. 1 schep suiker. Scheutje azijn. 1 appel. 1 klein blikje manderijnen. Citroensap. Zout.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 219,73 kcal |
Koolhydraten | 13,87 g |
Eiwitten | 6,88 g |
Vetten | 14,57 g |
Benodigdheden
Kom, snijplank, appelboor, mes, blikopener.Voorbereiding
Appelboor in midden witlofstruiken zetten. Bittere stuk eruit halen. Witlof snipperen en in kom met zout water doen. (verkleurt de witlof niet)
Eieren door snijder halen. Bosuitje snipperen. Appel snipperen en besprenkelen met citroensap. Manderijen afgieten. Ham fijn snijden.
Witlof wassen en mengen met ei, appel, manderijn, azijn, suiker, mayonaise, ham.
Op smaak brengen met zout.
Bereidingswijze
Na te hebben weggezet in de koelkast lekker met gebakken aardappelen.
Serveertip
Zie voorgaande