Djuvec

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Joegoslavische vleesschotel met groente en rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400-500 gr. varkensschouder, 3 kleine uien, 1 grote aubergine, 3 groene paprika's, 8 kleine tomaten, 5-6 eetl. olijfolie, 300 gr. rijst, 1 ltr. bouillon (evt.van tablet). Kruiden: zout, peper, cayennepeper, marjolein, paprikapoeder (naar smaak).
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 492,41 kcal
Koolhydraten 73,29 g
Eiwitten 9,02 g
Vetten 16,31 g

Bereidingswijze

Vlees in reepjes, uit in ringen, aubergine in blokjes, paprika in reepjes snijden.
Vlees bruinbakken in de olie, dan de uien meefruiten.
Aubergine en paprika toevoegen en laten meebakken. Rijst erbij en ook laten meebakken.
De kruiden en de bouillon toevoegen en ca. 20 minuten laten sudderen.
De tomaten ontvellen, in partjes snijden en in ca. 10 min. gaar laten worden.
Proeven en evt. nog wat cayennepeper of paprikapoeder toevoegen. Djuvec moet lekker pittig zijn.

Serveertip

Serveren met stokbrood en evt. salade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

olive avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten