1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Zuurkool

Zuurkool

Door: bianca_b

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-03-1999

Ingrediënten 10 personen


10 kilo witte kool (of 7 kilo witte en 3 kilo savoyekool)
100-120 gram zout
ongeveer 20 peperkorrels of jeneverbessen
ongeveer 1,5 deciliter karnemelk
extra zout



Zelf gemaakte zuurkool

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de kool schoon, schaaf haar fijn, en kneed haar met het zout en de karnemelk tot er pekel gevormd wordt. Voeg de peperkorrels toe en doe de kool in de schoongemaakte inmaakpot. Strooi hierin wat zout, een laagje kool, enz. tot zout en kool verbruikt zijn. Kool goed aandrukken. Strooi over de bovenste laag nog wat zout, dek af met een schone doek, le er een schoongeboend plankje op, verzwaar het met een steen. Plaats inmaakpot op een koele donkere plaats. Voeg wanneer de kool niet meer onder het vocht staat een zoutoplossing toe. 1 Theelepel zout per liter water. Gebruik de zuurkool na 1,5 -2 maanden, bewaar het niet langer dan een half jar.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top