1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Tomatensoep
  5. (Chinese) Tomatensoep

(Chinese) Tomatensoep

Door: huubgbi

  • Chinees, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-1999

Ingrediënten 4 personen


2 grote blikjes tomatenpuree;
1,5 liter kippenbouillon;
3 ons kippenpoulet (of kipfilet);
een halve theelepel peper;
1 theelepel djahe;
2 theelepels ketjap manis;
3 theelepels ve-tsin;
2 eetlepels suiker;
4 eetlepels appelmoes;
zout;
aardappelmeel.


Verder heb je nodig


Pan.


Lekkere, iets pittige tomatensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bouillon klaar (blokjes).
Snij de kippenpoulet/de kipfilet fijn.

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon tot koken. Voeg wat zout toe.
Voeg de fijngesneden kip toe en laat even doorkoken.
Voeg nu de rest van de ingredienten, behalve de ve-tsin, toe. Breng de soep weer aan de kook. Is de soep iets te dun, dan binden met wat aardappelmeel.
Draai het vuur uit en voeg de ve-tsin toe.

Direct serveren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huubgbi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top