Venkelsalade
- Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 28-02-1999
Snel en gezond
Ingrediënten 2 personen
1 flinke venkelknol, 1 friszure appel, 1 mandarijn, peper en zout, olie en azijn, mosterd, pijnboompitten.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 174,69 kcal |
Koolhydraten | 15,19 g |
Eiwitten | 3,32 g |
Vetten | 9,81 g |
Benodigdheden
koekepanBereidingswijze
Rooster de pijnboompitten kort in een koekepan. Snijd de venkel in kleine stukjes.
Schil de appel en snijd fijn. Maak de mandarijn schoon en halveer de partjes.
Maak een sausje van de olie, azijn, peper en zout, en mosterd. Meng alle ingredienten door elkaar en strooi de pijnboompitten er als laatste over.
Serveertip
* Lekker bij kaasfondue, visgerechten
* Vervang de mandarijn door een banaan
* Voor de liefhebbers van anijssmaak: Voeg bij de saus een scheutje pastis.Dit versterkt de venkelsmaak.
Laatste reacties
Zojuist de venkelsalade gegeten samen met zacht roergebakken pangafilet in een yogurt dressing en een zelfgemaakte huzarensalade. De salade is super! De venkel sneed ik in flinterdunne plakjes. Voor de mandarijnen gebruikte ik twee handjes vol vruchten op sap (van de Aldi, had ik nog staan. Voor de azijn gebruikte ik wittewijnazijn en wat citroensap. Tevens voegde ik een scheut sherry toe voor het bittertje. Bedankt voor het recept/inspiratie
Lijkt me lekker, ikzelf houd alleen niet zo van ongekookte venkel, dus ik kook hem altijd heel even. Maar deze salade lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker proberen.
Lijkt me lekker, ikzelf houd alleen niet zo van ongekookte venkel, dus ik kook hem altijd heel even. Maar deze salade lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker proberen.