Venkelsalade

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-1999

Snel en gezond

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 flinke venkelknol, 1 friszure appel, 1 mandarijn, peper en zout, olie en azijn, mosterd, pijnboompitten.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 174,69 kcal
Koolhydraten 15,19 g
Eiwitten 3,32 g
Vetten 9,81 g
Benodigdheden
koekepan

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten kort in een koekepan. Snijd de venkel in kleine stukjes.
Schil de appel en snijd fijn. Maak de mandarijn schoon en halveer de partjes.
Maak een sausje van de olie, azijn, peper en zout, en mosterd. Meng alle ingredienten door elkaar en strooi de pijnboompitten er als laatste over.

Serveertip

* Lekker bij kaasfondue, visgerechten
* Vervang de mandarijn door een banaan
* Voor de liefhebbers van anijssmaak: Voeg bij de saus een scheutje pastis.Dit versterkt de venkelsmaak.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ijpmash avatar
ijpmash 05-07-2010

Zojuist de venkelsalade gegeten samen met zacht roergebakken pangafilet in een yogurt dressing en een zelfgemaakte huzarensalade. De salade is super! De venkel sneed ik in flinterdunne plakjes. Voor de mandarijnen gebruikte ik twee handjes vol vruchten op sap (van de Aldi, had ik nog staan. Voor de azijn gebruikte ik wittewijnazijn en wat citroensap. Tevens voegde ik een scheut sherry toe voor het bittertje. Bedankt voor het recept/inspiratie

mariel avatar
mariel 11-07-2000

Lijkt me lekker, ikzelf houd alleen niet zo van ongekookte venkel, dus ik kook hem altijd heel even. Maar deze salade lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker proberen.

mariel avatar
mariel 11-07-2000

Lijkt me lekker, ikzelf houd alleen niet zo van ongekookte venkel, dus ik kook hem altijd heel even. Maar deze salade lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten