1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Abrikozenpuree (Suikervrij)

Abrikozenpuree (Suikervrij)

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-02-1999

Ingrediënten


1 blik halve abrikozen op eigen sap (245g)/ sap en geraspte schil van 1 limoentje/ 2 el apricot brandy (desgewenst)


Verder heb je nodig


- foodprocessoer of blender
- steelpannetje


Deze fris smakende saus wordt gemaakt van abrikozen uit blik op eigen sap en krijgt zijn zoete smaak van de natuurlijke suikers van het fruit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- dit recept is voor ca 3 dl
- de abrikozen kunnen ook vervangen worden door peren of pruimen uit pot of blik

Bereidingswijze

Pureer de abrikozen met het sap in de foodprocessor of blender tot een gladde saus. Doe de abrikozenpuree in een steelpannetje. Roer het limoensap en de limoenrasp door de abrikozenpuree en breng de puree op laag vuur aan de kook. Laat zachtjes koken tot de saus de goede dikte heeft. Zet de saus tot gebruik in de koelkast en roer er kort voor het serveren desgewenst de apricot brandy door.

Serveertip

Serveer bij flensjes of verse vruchten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top