Beef Wellington

  • Engels, Feestmaaltijd
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-02-1999

Veel werk, maar erg lekker. Gemaakt met kerst 1997

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 ? kg malse rosbief een een stuk van gelijke dikte.
1 ? el cognac
zout, peper
50 g boter of margarine
2 uien zeer fijn gesneden
350 g champignons zeer fijn gesneden
1 pakje bladerdeeg (450 g)
175 g roompate (bijv. kip of eend)
2 eieren, losgeklopt

voor de saus:
1 kleine ui, fijngesneden
50 g boter of margarine
125 g champignons fijngesneden
2 el bloem
6 dl kalfsfond (pot ) of sterke vleesbouillon
3 dl rode wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 606,24 kcal
Koolhydraten 27,52 g
Eiwitten 38,50 g
Vetten 34,03 g

Bereidingswijze


Rosbief (op kamertemperatuur) met cognac bestrijken en met zout en peper bestrooien. 25 g boter verhitten, rosbief in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. Op rooster laten afkoelen.

Ui in 25 g boter in 10 min. bakken. Champignons ca. 5 min. meebakken tot vocht verdampt is. Zout en peper toevoegen. Laten afkoelen. Pate met 4 el champignonmengsel mengen en in dikke laag over bovenkant van vlees uitsrijken.

Plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot grote lap, die ruim over het vlees past. Vlees met bestreken kant op midden van deeg leggen. Rest van champignonmengsel over zijkanten en bovenkant van vlees uitstrijken.
Oven voorverwarmen op 200 .C. Hoeken uit deeg snijden (anders wordt deeg daar te dik) Randen van deeg met ei bestrijken en deeg om vlees vouwen. Randen goed aandrukken. Deeg met naad naar beneden op bakplaast leggen.




z.v.p.

Restjes deeg opnieuw uitrollen, hiervan blaadjes snijden en deze met losgeklopt ei op deeg plakken. Deeg met losgekloopt ei bestrijken. Vleesthermometer via zijkant in vlees steken, punt van thermometer moet in midden zitten. Vlees in midden van de oven ca. 30 min. bakken tot deeg bruin is en vlees kerntemperatuur heeft van 50 ? 55 .C rood, 55-60.C rose tot doorbakken 65- 70 .C)Als deeg te bruin wordt met alufolie afdekken. Beef Wellington verpakt in alufolie nog 5 min. laten rusten.



De saus:

Ui in ca. 5 min. in boter bakken, champignons toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Bloem erdoor roeren en 1 min. meebakken. Deel voor deel kalfsfond en wijn toevoegen en geheel ca. 10 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Saus zeven.

Beef Wellington op voorverwarmde schaal leggen en in plakken snijden. Saus er apart bij serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

don_giovanni avatar
don_giovanni 15-01-2002

Ik heb dit recept afgelopen kerst gemaakt en het was een enorm succes. De saus erbij was ook zalig. Ik heb alleen de pate weggelaten en de hoeveelheid champignons hierdoor iets vergroot. Het is even wat werk maar dan heb je ook echt iets moois.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten