Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Passievruchtenijs (Suikervrij)

Passievruchtenijs (Suikervrij)

Door: kayleigh

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-1999

Ingrediënten 4 personen


8 passievruchten/3 dl yoghurt/ 2 eierdooiers



Vruchtenijs is frisser zonder suiker maar wie het niet zoet genoeg vindt kan vloeibare zoetstof gebruiken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Variatie: Roer 2 el rum of cognac door het ijs voor het wordt bevroren

Let op: Dit ijs wordt erg hard als het is bevroren. Haal het dus minstens 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.

Bereidingswijze

Halveer 6 passievruchten en schep met behulp van een dessertlepel de pulp met de pitjes in een kom. Roer de yoghurt met de eierdooiers door de passievruchtenpulp. Schep het mngsel in een kunsstof doos en zet die ca. 1 uur in de diepvries tot het mengsel gedeeltelijk bevroren is. Maak de ijskristallen die zich aan de rand van de doos hebben gevormd met behulp van een vork los en schep het bevroren deel door de rest van het mengsel. Zet het ijs terug in de vriezer tot het helemaal vast is. Neem het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en verdeel het over glazen coupes. Garneer het met de pulp en de pitjes van de 2 overgebleven passievruchten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top