1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Varkenshaas
  6. gepocheerde varkenshaas

gepocheerde varkenshaas

Door: orphan

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-02-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr varkenshaas, 1 liter witte wijn, limoensap.
voor de saus: 2 l. groentefond, 125 gr creme fraiche, 1 bosje dille, citroensap, zout peper.



In witte wijn gepocheerde varkenshaas met dillesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade: laat de hele varkenshaas van 500 gr in 1 liter witte wijn en 1 theelepel limoensap marineren gedurende 6 uur.
Maak 2 liter groentefond en reduceer deze tot 5% van het oorspronkelijke volume.

Bereidingswijze

Neem de gereduceerde saus en meng deze met 125 gr creme fraiche. Voeg er 1 eetlepel fijngehalte dille door, 1/4 theel. citroensap, 1 glas witte wijn en een snufje zout en witte peper naar smaak.
Kook de saus in tot ze traag van de lepel loopt. Gaarneer mer wat grover gesneden dille
Haal de varkenshaas uit de marinade, dep ze droog en breng de wijn aan de kook (gebruik 1 glas voor de saus.
Als de wijn kookt het vuur reduceren tot de wijn net niet meer kookt. Laat dan gedurende 10 minuten de varkenshaas pocheren. Na deze kooktijd is de varkenshaas gaar, inwendig mooi rose en bezit een frisse smaak.

Serveertip

Bijgerechten: tuinbonen, salade en pasta
Garneren met lichtgebakken plakjes courgette. Vlak voor het opdienen enkele druppels vinaigre op het vlees
WIJN: serveren met rode Loire (chinon), rode Baden (Kaiserstuhl), Vouvray (wit) Savennieres (wit) of Poulsard de Jura (rose).
Vooral de rose doet het bijzonder goed.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top