1 Turks brood, 3 el. boter, 2 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, 150 gr. roerbakgroenten, 2 el. italiaanse kruiden, 1 zakje bechamelsaus, 1 kuipje paturain (150gr)
Oven voorverwarmen op 200 graden,
brood uithollen,
knoflook fijnhakken,
gehakt rulbakken,
bechamelsaus maken.
Knoflook aan verhitte boter in braadpan toevoegen en hiermee de binnenkant van het brood besprenkelen. Aan het gehakt de groenten en de kruiden toevoegen. Door de saus de paturain roeren en dat door het gehakt mengen. Vul het brood met het mengsel en bak het ongeveer 15 minuten in de oven af.
Lekker met een tomatensalade.
teigetje2 12-02-2001
Ik heb dit recept nog niet uitgeprobeerd maar ga het zeker een keer doen. Hier zijn ze al verzot op turks brood en dit is een leuke variatie wat je met het brood kunt doen. En het is snel klaar zeker zo handig want mn dochter heeft 2x per week zwemles tot half 6 dus lekker makkelijk en snel.
wimpy 03-07-1999
Een lekker recept waarbij vele variaties mogelijk zijn, maar toch hou ik me aan jouw basis recept. Mijn man wil wel elke dag dit brood. Ja, hij mag het nog wel hebben, erg slank.
Groetjes, Wilma
kayleigh 10-03-1999
Heb het vanavond gegeten en ik vond het erg lekker. Het is ook lekker snel klaar en daar houd ik wel van.
Groetjes Kayleigh