1. Home
  2. Recepten
  3. appel-hazelnoottaartjes

appel-hazelnoottaartjes

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-02-1999

Ingrediënten


20 gr verse gist
3 dl. lauwe melk
375 gr. tarwebloem
3 eetl suiker
100 gr. zachte roomboter

voor de vulling:
3 eetl zachte roomboter
3 eetl gemale hazelnoten
1 kleine zure appel
2 theel suiker
1 theel. kaneel

en verder
1 eidooier om te bestrijken


Verder heb je nodig


Oven
papieren bakvormpjes


Eenvoudig recept.
Het gistdeeg wordt meteen in papieren vormpjes gedaan en hoeft dan maar een keer te rijzen.
ca.150 kcal. per stuk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

20 papieren bakvormpjes klaarzetten en voor de stevighei dubbele vormpjes gebruiken.
Oven voorverwarmen op 225 graden

Bereidingswijze

In een beslagkom de gist verbrokkelen en gladroeren in de melk.
Vermengen met de tarwebloem, de suiker en de boter.
Alles tot een glad deeg roeren.
Met een eetlepel de vormpjes halfvol met deeg vullen.
Op een bakblik zetten.
Ca.30 min. laten rijzen onder een theedoek of zo.
Vulling:
Voor de vulling de boter en gemalen hazelnoten door elkaar roeren. De appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
Met suiker en kaneel mengen.
In het midden van de taartjes een kuiltje drukken. wat hazelnootcreme en een schijfje appel erin doen.
De taartjes bestrijken met de losgeklopte eidooier en op een rooster midden in de oven ca. 12 min. bakken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top