1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. oriental dish

oriental dish

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-02-1999

Ingrediënten 4 personen


Ong. 750 gr. rundvlees(doorregen runderlappen of hachevlees),2 tenen knoklook, 1 th.l. sambal, 8 eetl. ketjap manis, ketoembar, laos, 6-8 uien, 4 eetl. olie, 1 blik boontjes, 1 boullionblokje, 1/2 pot pindakaas.


Verder heb je nodig


Een grote sudderpan


Een recept van Elske

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in blokjes snijden, marinade maken van de kruiden,ketjap en sambal.
Vlees in de marinade en in laten trekken.

Bereidingswijze

Uien snipperen, olie in de pan, vlees laten sudderen, uien erbij tot ze glazig zijn.
Als 't vlees bijna gaar is, de boontjes erbij (alles goed onder het vocht), dan alles nog 30-45 min. koken op laag vuur. Pindakaas en bouillion erbij en goed roeren tot het gaat binden. Op smaak maken met wat ketchup, eventueel zout en peper.

Serveertip

Serveren met rijst.
Bijgerechten: fruitcocktail,
kroepoek,
cassavecrackers,
seroendeng,
hete stokjes,
roedjak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrykarry


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrykarry
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top