1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenkool

Boerenkool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-1999

Ingrediënten 2 personen


4 aardappelen, 250 gram boerenkool, blokjes rookspek, maggiblokje, slagersrookworst, water, witte wijn (Chardonnay)


Verder heb je nodig


Koekepan, pan, stamper


Verfijnde stamppot boerenkool

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snij boerenkool fijn en was ze.

Bereidingswijze

Schil aardappelen en snijdt in stukjes, gewassen boerenkool met aanhangend water bij aardappelen en maggiblokje in pan doen, en aan de kook brengen. Blokjes rookspek uitbakken, vet weggooien, spekblokjes bij aardappelen en kool voegen. Als geheel bijna droog is een glas witte wijn toevoegen, en de rookworst erbij doen.Zo nodig later nog wat wijn toevoegen om droogkoken te voorkomen. Als de aardappelen de kool gaar zijn, de worst eruit halen en goed doorstampen met een stamper.

Serveertip

Opdienen met stuk van de meegekookte rookworst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaapvdlaan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaapvdlaan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top