bossche bollen

  • Regionaal, Banket
  • 20-30 min.

glutenvrij

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram Wheatex of andere soort glutenvrije bloem, 80 gram margarine,
200 dl. water, 3 eieren, 1 theelepel suiker,
snufje zout.
Voor de vulling stevig geklopte slagroom.
Voor de afwerking bovenop pure chocolade.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng in een pan het water met zout en de margarine aan de kook. Voeg zodra de margarine gesmolten is in een keer de bloem toe. Goed roeren met een houten pollepel. Neem, zodra het deeg als een bal van de bodem loslaat, de pan van het vuur. Roer er een voor een de eieren door. Wacht met het volgende ei tot het vorige volledig is opgenomen. Blijf zo'n 5 minuten roeren. Het deeg is klaar als het "bellen gaat blazen". Vet een bakplaat licht in met margarine en schep hier met twee grote lepels soezen op. Men kan het deeg ook in een spuitzak doen en zo de soezen op het bakblik spuiten. Bak de soezen met een temperatuur van 225 graden in 15 minuten goudbruin en gaar.
Smelt de pure chocolade in een plastic kom die op een pan staat gevuld met water dat aan de kook is. De kom mag net niet het water raken.
Als de soezen klaar zijn, laat ze dan nog even in de oven staan met het deksel open, zodat ze niet inzakken.
Vul de soezen van onderen met slagroom en giet de chocolade heel dun bovenop de soezen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

glutenvrij avatar
glutenvrij

Doorsturen

Home Recepten