1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gallo Pinto

Gallo Pinto

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gram rijst; 1 blik zwarte bonen (of kidneybonen); 1 ui; 1 teentje knoflook; twee laurierbladeren; 1 rode paprika; 2 eetlepels olie



Dit is het nationale gerecht van Costa Rica. Op het armere platteland wordt het bij iedere maaltijd gebruikt en bestaat het uit slechts rijst en zwarte bonen. Hier volgt een wat rijker recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blikjes of reepjes. Kook de rijst.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uitjes tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de knoflook en de laurierblaadjes toe. Voeg als het gaat geuren de paprika en de bonen toe en bak deze mee tot ze gaar zijn. Schep de rijst erbij en bak deze even mee. De Gallo Pinto is nu klaar.

Serveertip

Serveer dit gerecht met vers tropisch fruit en frisse tropische vruchtendranken (of siropen)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vedder_man


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vedder_man
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top