1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Zalm
  5. Zalm

Zalm

  • Engels, Ontbijt
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-02-1999

Ingrediënten 4 personen


100 gram zalm (gerookt)
25 gram boter
6 stuk(s) eieren
1 deciliter(s) slagroom
naar smaak zout
naar smaak peper
2 stuk(s) bosuitjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- De reepjes gerookte zalm maken dit roerei tot een heel feestelijk ontbijtgerecht.
- Snijd de zalm in dunne reepjes.
- Smelt de helft van de boter zachtjes in een steelpan.
- Klop de eieren los met de slagroom.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schenk de eieren bij de net gesmolten boter en roer voortdurend, zodat het eimengsel niet aan de panwand vast gaat zitten.
- Laat de eieren al roerende langzaam stollen.
- Neem de pan van het vuur als de eieren nog dik en vloeibaar zijn en glanzen.
- Roer nu de rest van de boter, de reepjes zalm en de bosuiringetjes erdoor.
- Serveer dit roerei met vers geroosterde sneetjes brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top