1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse groentesoep

Italiaanse groentesoep

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-1999

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 2 stengels bleekselderij, 3 eetl. olijfolie, 75 gram magere spekreepjes, 250 gram (vers) gesneden soepgroenten, 1 blikje tomatenblokjes of vers gesneden tomaten, 2 vlees- of kippebouillonblokjes (naar keuze), 75 gram pasta (macaroni o.i.d.), een klein potje witte bonen, 1 eetlepel pesto, zout, peper en 75 gram Parmezaanse kaas, 3/4 liter water.


Verder heb je nodig


Pan


Als voorgerecht of maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snipper die. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Voeg de ui, soepgroenten en bleekselderij toe en laat dit 3 minuten zachtjes bakken. Voeg 3/4 liter water toe en doe er de bouillonblokjes en de tomatenblokjes met het sap bij. Breng het geheel aan de kook. Roer de pasta erdoor en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Na 10 minuten de bonen en de pesto door de soep roeren. Breng de soep op smaak met zout en peper. Geef er parmezaanse kaas bij om op de soep te strooien.

Serveertip

Als voorgerecht heel lekker. Door de hoeveelheden te verhogen en er zelf nog wat aan toe te voegen (naar keuze) kun je er ook een maaltijdsoep van maken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonappetit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top