1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq Au Vin

Coq Au Vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-02-1999

Ingrediënten 4 personen


12 sjalotjes,
1/2 bakje champignons,
1 el citroensap,
100 gr mager rrokspek,
5 takjes peterselie,
4 kippenpoten,
zou, peper,
75 gr boter of margarine,
3 el cognac (vieux)
1 teentje knoflook
3 dl rode wijn,
1 kippenbouillontablet,
1 tl tijm,
1 laurierblad,
2 el bloem.



Kip in rode wijnsaus, heerlijk gerecht uit Frankrijk. De kip kun je al een dag van te voren gestoofd worden in de rode wijn. je hoeft hem dan alleen nog maar op te warmen. Makkelijk en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotjes pellen. Met keukenpapier schampignons schoonvegen. grote halveren. Besprenkelen met citroensap. Spek in kleine stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.

Bereidingswijze

Kippenpoten onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Kip inwrijven met zout en peper. In braadpan spek ongeveer 5 min. zachtjes bakken. Sjalotjes ongeveer 3 minuten meebakken. Af en toe omscheppen. Met schuimspaan spek en sjalotjes uit de pan op bord scheppen. In zelfde pan 60 gr boter verhitten. Kip in ongeveer 5 minuten rondom bruinbakken. Afzuigkap afzetten. Cognac over de kip schenken en aansteken. Als de vlam gedoofd is, knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: spek, ui, wijn, 1/4 l water, boeillontablet, tijm en laurierblaadje. Met deksel op de pan aan de kook brengen. Kip in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe keren. Intussen in koekepan rest van de boter verhitten. Champignongs ongeveer 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen. In kopje bloem met 4 el water tot glad papje roeren. Met schuimspaan kip uit pan op bord scheppen. Laurierblad verwijderen. Al roerend bloempapje aan stoofvocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Kip en schapignons toevoegen en ogeveer 3 min. verwarmen. Overdoen in schaal en bestrooien met peterselie.

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes en sperziebonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jopeters


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jopeters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top