Kabeljouw Met Gemberjus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk als je van vis en gember houdt.
Bevat p.p. 240 kilocalorieen; eiwit 27 g;
vet 13 g; koohydraten 3 g.
Bereidingswijze
Gember schillen en in dunne schijfjes snijden. In pan cider met soepgroenten, gember, koenjit en bouillontablet aan de kook brengen. Kabeljauw bestrooien met zout en peper, in vocht leggen en ca. 2 minuten tegen de kook aan verwarmen. Van vuur af kabeljauw nog ca. 8 minuten in vocht laten staan.
Twee borden voorverwarmen. Tomaat wassen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Bosui schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
Met schuimspaan kabeljauw voorzichtig op warm bord leggen en onder aluminumfolie warmhouden. Boden andere pan 1 dl. pocheervocht zeven. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 3 minuten inkoken tot een lichtgebonden jus. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw op twee warme borden leggen. Jus erover en erlangs scheppen. Tomaat en bosui erover strooien.
Serveertip
Geef er geurige rijst bij (Basmati-Pandan) of zilvervliesrijst. Ikzelf heb er gestoofde witte kool bijgedaan op smaak gebracht met een beetje ostersaus en iets djintan.
Hierbij smaakt een witte wijn heel goed.