1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen

Stoofperen

Door: garfield

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg stoofperen, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kaneelstokjes, 1 fles bosbessensap, sausbindmiddel, rode port
1 citroen
1 steranijs


Verder heb je nodig


Schuimspaan


Oma′s stoofpeertjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peren en snij ze in vieren. Verwijder het klokhuis en eventuele pitten.

Bereidingswijze

Doe de schoongemaakte peren in een grote pan en was ze met koud water. Voeg de bosbessenap toe, de vanillesuiker, citroen in plakken, de steranijs en de kaneelstokjes. Voeg water toe totdat de peren onder staan en breng de peren aan de kook. Temper het vuur (of de kookplaat) als ze koken en laat de peren op een zacht vuurtje stoven. Na circa 2 uur kleuren de peertjes langzaam rood. Als de peertjes zacht zijn, verwijder ze uit de pan met een schuimspaan en kook het vocht langzaam in. Bind de saus enigszins met bindmiddel. Breng de peren terug in de pan en laat langzaam opwarmen.
Voeg vlak voor het serveren een scheut rode port of cointreau toe.

Serveertip

Lekker met een gestoofd runderlapje en gekookte aardappels.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van garfield
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top