1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-1999

Ingrediënten


150 gram Glutafin witte bakmix
150 gram magere kwark
100 gram margarine
snufje zout
400 gram gehakt + kruiden
1 ei
glutenvrije bloem om deeg uit te rollen


Verder heb je nodig


Bakplaat en oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De Glutafin met het zout in een kom doen. Boter toevoegen en dit in de bloem in kleine stukjes snijden. Kwark toevoegen en met de hand een soepel deeg kneden. In de koelkast op laten stijven. Het gehakt kruiden zoals u gewend bent en er 8 rolletjes van maken.
Het deeg uitrollen, hierbij heeft u flink wat bloem nodig omdat het deeg een beetje plakkerig is .8 vierkante deeglapjes snijden De deeglapjes op een met bakpapier belegde bakplaat met opstaande rand leggen (omdat er tijdens het bakken wat vet uitloopt). Het ei loskloppen en de deegrandjes er mee bestrijken. De gehaktrolletjes op de deeglapjes leggen en de deeglapjes dichtvouwen, randen aandrukken.
De bovenkant met losgeklopt ei bestrijken. De saucijzenbroodjes in het midden van de voorverwarmde oven (225 graden) 20 minuten laten bakken. Na 10 minuten baktijd de oventemperatuur terugdraaien naar 200 graden C. Direkt na het bakken van de bakplaat halen en op een rooster leggen.
Als u er apart verpakt in diepvrieszakjes en in de diepvriezer legt, dan kunt u als uw huisgenoten of gasten, een lekkere snack nuttigen, u ook iets hartigs als coeliaki-patient te voorschijn toveren.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van glutenvrij


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van glutenvrij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top