1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Paaslam

Paaslam

Door: paashaas

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-04-2000

Ingrediënten 4 personen


Een kilo lamsbout - bosjes verse of anders flink wat gedroogde tijm - rozemarijn en salie - 250 gr. gedroogde pruimen - 1 bolletje knoflook - ? fles Ruby Port - 1 bosje lente-uitjes - 50 gr. boter - 50 gr. suiker - ? citroen - vers gemalen peper en zout.



Een paasgerecht met lamsvlees

Ontdek meer:

Voorbereiding

De voorbereiding moet 24 uur van tevoren gedaan worden.

Serveertip

Neem een steelpannetje en doe daar de pruimen samen met de port in. Voeg kruiden, suiker en de goed afgeborstelde halve citroen toe. Laat dit 24 uur wellen. De volgende dag maak je met een scherp mes inkepingen in de lamsbout waarin je stukjes knoflook steekt (3-4 teentjes over de lengte in vieren gesneden). Doe de rest van de knoflookteentjes en de grof gesneden lente-uitjes bij de pruimen met port; laat dit zachtjes inkoken. Braad dan de gezouten en gepeperde lamsbout in de boter aan alle kanten goed bruin. Giet de kokende port met inhoud over de lamsbout en laat hem 1 uur sudderen zonder deksel en keer deze regelmatig. Haal dan de lamsbout uit de pan en snij deze overdwars in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Laat de saus ondertussen inkoken maar pas op dat deze niet aanbrandt! Verwijder de citroen. Giet de saus op het laatste moment rondom het vlees.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paashaas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top