Eiersalade

  • Internationaal, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-04-2000
  • Eiersalade

    Eiersalade

    Eiersalade

Lekker voor op toast of voor op je brood!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
hardgekookte eieren - fijngesnipperde ui - kerrie - mayonaise - koffieroom - fijngesnipperde bieslook (de hoeveelheden van de ingredienten zin afhankelijk van hoeveel eiersalade je wilt maken en naar eigen smaak)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de hardgekookte eieren en snijd, prak ze in kleine stukjes. Doe een paar eetlepels mayonaise in een schaaltje en doe daar, naar smaak, de kerrie, fijngesnipperde ui en fijngesnipperde bieslook bij. Roer dit tot een geheel. Voeg dan de koffieroom toe om het geheel wat dunner te maken. Wanneer de saus op smaak is, vermengt u deze met de fijngesneden hardgekookte eieren. Roer dit goed door elkaar. Wanneer het geheel wat aan de dunne kant is, voeg er dan nog wat mayonaise toe. Is het geheel wat dik, doe er dan nog een beetje koffieroom bij. Garneer de eiersalade met wat bieslook en serveer het met toost of stokbrood. En natuurlijk is dit ook lekker op brood naar school of naar het
werk.

Serveertip

Je kunt er ook nog stukjes mandarijn, peper, zout enzovoort aan toevoegen. Er zijn nog meer variaties.

Laatste reacties

kennie1 avatar
kennie1 29-11-2001

Leuk recept door zijn eenvoud. Jammer dat je de hoeveelheden niet hebt aangegeven zodat men een ideetje heeft. Ik bedoel bv., spreek je over een halve of over een hele theelepel kerrie? En bedoel je een hele ui? Een grote? Of gaat het om een halve of om een kleintje? Je zegt weliswaar dat de hoeveelheden afhangen van o.a. smaak, maar het recept is bedoeld voor 4 personen en daar zou je dus toch enigszins de hoeveelheden bij kunnen vermelden. Desalnietemin: leuk recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten