Taboulehsalade Met Lamskoteletjes En Doperwtenguacamole

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.

een lekker en makkelijk te bereiden paasmenu

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Ingredienten voor de taboulehsalade:
3 el olijfolie - 250 gr aubergine in blokjes - 300 gr grove bulghur (natuurvoedingswinkel) - 2 el citroensap - 2 el fijngesneden munt - 2 tomaten in blokjes - 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen - zout, peper - 100 gr zwarte olijven.

Ingredienten voor de doperwten-guacamole:
300 gr gedopte (diepvries) doperwten - 1 kleine ui - 2 tomaten - 1 vers rood pepertje - zout - 25 gr -verse koriander - 2 el limoensap.

Ingredienten voor de lamskoteletjes:
8 kleine lamskoteletjes - 1 gehalveerd teentje knoflook - zout, peper - wat olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

extra nodig: grill of grillplaat

Bereidingswijze

Bereiding taboulehsalade:
Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine +- 5 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 2 ? cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar. Laat de bulghur dan in +- 1 uur afkoelen. Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.

Bereiding doperwten-guacamole:
Pureer alle ingredienten.

Bereiding lamskoteletjes:
Verhit de grill of grillplaat. Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster
ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden +- 4 minuten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paashaas avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten