1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Door: huubgbi

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gram magere runderlappen,
50-100 gram gerookt mager spek,
1 flinke ui,
2 bospeentjes (anders worteltjes),
100 gram champignons,
1 teentje knoflook,
1 tomaat,
2 dl. water,
2 dl. rode wijn (neem goedkope)
1 flinke eetlepel bloem,
1 laurierblaadje,
1 kruidnagel,
boter,
1 volle theelepel (engelse) kerry,
zout, peper


Verder heb je nodig


Hapjespan, koekenpan(netje)


Smakelijk en mals (stoof)gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de runderlappen in fikse dobbelstenen.
Snij de bospeentjes in plakjes (rondjes).
Snij het spek in dobbelsteentjes.
Snipper de ui.
Ontvel en ontpit de tomaat en snij deze in stukjes.
Snij de champignons (m.b.v. eiersnijder).

Bak in een koekenpannetje de dobbelsteentjes spek met de gesnipperde ui in wat boter uit (ui moet bruin zijn).

Bereidingswijze

Start met driekwart tot hoog vuur.
Bestrooi de dobbelstenen rundvlees met peper (versgemalen), zout en de kerrie. Doe goed wat boter (plm. 50 gram) in de hapjespan en bak het vlees flink bruin. Voeg de bloem toe en bak deze ook bruin (af en toe natuurlijk roeren).
Voeg het vocht toe (water en rode wijn), voeg de tomaat, de gesneden worteltjes, de kruidnagel en het laurierblad ook toe. Haal het spek en de ui uit het koekenpannetje (Laat het spekvet erin zitten) en voeg ook direct toe. Even doorroeren en vuur temperen.
Doe de champignons in het spekvet, bak ze iets bruin en voeg deze dan aan het vlees toe. Knijp het teentje knoflook boven de hapjespan uit. Doorroeren, even hoog vuur tot alles weer kookt, de deksel op de pan en dan vuur zeer laag.
Laat 3-4 uur heel zachtjes stoven (per half uur even roeren).

Serveertip

Met aardappelpuree en naar wens als groente: flageolets of haricots verts of dunne sperzieboontjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huubgbi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top