1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tortilla
  5. Tortilla

Tortilla

Door: julie

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-1999

Ingrediënten 6 personen


4 grote aardappelen
4 eieren
1 grote ui
1 kop olijfolie
zout
(eventueel teentje knoflook, wat verse peterselie)



De enige echte spaanse aardappelommelet (origineel recept)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes (3 mm.). Snijd de ui in ringen

Bereidingswijze

Doe in een goede antiaanbakpan de olijfolie en laat warm worden. Leg vervolgens een laagje aardappelschijfjes in de pan (ze mogen niet aan elkaar plakken) en daarop een laagje uienringen. Bestrooi met zout. Maak laagjes tot aardappels op zijn. Het vuur moet laag. De aardappels koken eerder in de olie dan ze bakken. Schep alles een paar keer om tot na een minuut of twintig de aardappels gaar zijn en de uien lekker zoet. Laat de schijfjes uitlekken en vang de olie weer op (deze smaakt nu ook heel lekker). Kluts de eieren door elkaar en voeg hierbij het aardappel/ui mengsel. Laat dit een kwartiertje staan. Maak intussen de pan goed schoon en verhit twee lepels van de overgebleven olie. Als de olie walmt, aardappel/ei mensel erin en goed verdelen. Zorg dat het geheel niet aanbakt en keer de tortilla als de bovenkant al een beetje droog wordt, met behulp van een bord of een deksel. Als ook de onderkant bruin is, is hij klaar. Als hij is afkoeld kan de tortilla in principe opgediend worden, maar hij wordt het lekkerst als hij een paar uur staat. Als tapa heerlijk bij de borrel in veel kleine stukjes met een prikker.

Serveertip

Tortilla kan ook als hoofdgerecht gegeten worden (dit recept is dan voor twee personen). Met een lekkere salade ofzo!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van julie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top