1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Geschnetzeltes

Geschnetzeltes

Door: monique_ellen

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-02-1999

Ingrediënten 2 personen


3 ons kipfilet
bakje champignons
ui
1/8 slagroom
bloem
witte wijn of bouillon
bieslook (evt. uit de diepvries)


Verder heb je nodig


Geen


Reepjes kipfilet in romige champignonsaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in dunne reepjes snijden, champignons in plakjes snijden, uitje snipperen. Alvast 250 cl bouillon klaarmaken als je het niet met witte wijn wilt maken.

Bereidingswijze

Kruid dunne reepjes kipfilet met een beetje zout en paprikapoeder, bak het vlees mooi bruin in de boter en haal het dan uit de pan met een schuimspaan. In de pan bak je dan een gesnipperde ui en in plakjes gesneden champignons. Haal de pan van het vuur en strooi er een eetlepel bloem over. Voeg al roerend 250 cl witte wijn of kipbouillon toe, zorg dat het een sausje wordt en doe er dan de slagroom bij. Garneren met bieslook. Lekker bij rijst.

Serveertip

Lekker met rijst en Mexicaanse mais



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monique_ellen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top