zuur vlees

  • Belgisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-02-1999

stoofvlees wat ik vooral in belgie bij het frietkot zal nemen bij mijn frites

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 kg. veulen of paardenvlees

  • 1/2 l. azijn

  • 500 gr uien

  • 1 eetl. suiker

  • 1 eetl. appelstroop

  • enkele dikke plakken ontbijkoek

  • laurier

  • kruidnagel

  • peper

  • zout

  • bloem of maizena

  • boter

  • water
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Het in blokjes gesneden vlees ong. 24 uur marineren in een mengsel van: 1/2 liter azijn en 1/2 liter water.

    Bereidingswijze

    Het vlees goed afdrogen met keukenpapier en in boter braden (donker bruin).
    Uienapart fruiten met suiker en stroop.
    Het vlees en uienmensel bij elkaar doen en op een klein vuurtje laten sudderen met enkele dikke plakken ontbijtkoek, laurier, kruidnagel, peper, zout en ruim de helft van de marinade.
    Het vlees moet van gaarte uit elkaar vallen.
    Vocht binden met maizena.

    Serveertip

    In Belgie wordt het vooral gegeten met frites met daarbij enkele augurken.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    terroir avatar
    terroir 11-09-2002

    Dit is een typisch gerecht uit de Rupelstreek bekend als Willebroekse Peerdeschep.Om echt goed te zijn dient er een flesje "Duvel" " Palm "of "Koninck" bij gekookt te worden. Smakelijk! Kookclub Terroir d'Anvers

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten