Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Cassoulet
  6. Cassoulet

Cassoulet

Door: leonardernest

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-02-1999

Ingrediënten 6 personen


250 gram witte bonen
0,5 liter groentebouillon (van blokje)
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui
1 winterpeen
3 kippenbouten (doormidden gesneden)
400 g. braadworst
500 g. speklapjes
zout en peper
boter om in te vetten
4 eetlepels paneermeel.


Verder heb je nodig


Ruime diepe ovenschaal of braadslede.


Een heerlijk winters ovengerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Witte bonen minimaal 8 u. laten weken.

Bereidingswijze

Ui en wortel schoonmaken (niet versnijden).
Oven voorverwarmen op 190 graden C.
Water aan de kook brengen en met een bouillonblokje ruim een halve liter bouillon maken.
Speklapjes in reepjes snijden.
Ovenschaal inboteren.
Gewelde witte bonen laten uitlekken.
Alle ingredeienten in ovenschaal of braadslede doen en afgedekt 2 u. in de oven plaatsen.
Na 45 minuten het geheel even omroeren.
Na 1,5 u. het deksel wegnemen, alles nog eens goed doorroeren (eventueel wat extra bouillon toevoegen mocht het geheel te droog komen te staan). Bestrooien met paneermeel en nog ongeveer 0,5 u. verder laten garen en droog worden zodat er zich een bovenop een krokante korst vormt.

Serveertip

Met wat volkoren stokbrood en aangemaakte kropsla.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonardernest
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top