1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. chocolademousse met Cointreau

chocolademousse met Cointreau

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-1999

Ingrediënten 4 personen


200 g pure chocolade
1 eetlepel Cointreau
2 dl room
3 eiwitten
3 eetlepels poedersuiker
1 schil van een onbespoten sinaasappel
chocoladeschilfers



Chocolademousse met Cointreau (eventueel cognac i.p.v. Cointreau)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verbrokkel de chocolade en doe hem met de sinaasappellikeur in een pannetje.
Verwarm het, onder voortdurend roeren, "au bain marie" tot de chocolade volledig gesmolten en handwarm is.
Klop de room stijf en roer hem, van het vuur, door de lichtjes afgekoelde chocolade.
Klop de eiwitten tot sneeuw en meng de poedersuiker erdoor. Spatel de sneeuw luchtig door het mengsel en schep het in af-
zonderlijke glazen of coupes.

Serveertip

Laat enkele uren opstijven in de koelkast en garneer met reepjes sinaasappelschil en chocoladeschilfers.
Smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duveltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duveltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top