biefstuk in broodkorst

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-02-1999

een echt feestgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
brooddeeg: mix voor witbrood 250 gram, 2 el fijngesneden oregano
gehaktvulling: kalfsgehakt 350 gram, 1 eierdooier, zout, peper, 3 gedroogde tomaten, 2 tl. oregano, (eventueel paneermeel).
voor het vlees: 800 gram ossehaas of biefstuk, zout peper, 30 gr. boter of margarine en 2 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
handje meel om de deeglap uit te rollen/
deegrol/oven.
Het beste resultaat had ik met een hete luchtoven.

Voorbereiding

stap 1 brooddeeg:
brooddeeg maken met mix volgens gebruiksaanwijzing. Oregano door brooddeeg kneden en brooddeeg volgens gebruiksaanwijzing laten rijzen. Neem hier maar een uurtje voor. De gebruiksaanwijzing spreekt van 10 minuten, maar dat is veel te kort. Het moet een lekker soepel deeg worden.
stap 2 braden van het vlees:
vlees met zout en peper bestrooien en in mengsel van boter en olie in 5 min. bruin bakken. Vlees uit pan nemen en iets laten afkoelen.
Stap 3 gehaktvulling: gehakt mengen met eierdooier, zout peper, tomaten en oregano (gebruik ook maar paneermeel, want dat komt het uiteindelijke resultaat ten goede, nml minder vochtig).
Gehaktmengsel over en om het vlees verdelen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 graden
Brooddeeg uitrollen tot een dunne deeglap, die royaal om het vlees gevouwen kan worden.
Vlees op het deeg leggen en deeg om vlees vouwen. Deeg met water bestrijken, zodat de naden vastgeplakt zijn. Vervolgens het pakket midden in de oven (rooster) leggen en 20 min. bakken totdat de broodkorst lichtbruin en krokant is.
Vlees uit oven halen en 5 min. laten rusten en in plakken gesneden serveren
Lekker met spinaziesalade

Serveertip

serveren met spinazie salade (volgende recept)

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 04-02-2002

Ik heb dit recept meegenomen naar mijn pagina. Groetjes Astrid

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten