Hogaarse Goulash Soep
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1kg runderpolet in blokjes 1kg aardappellen in blokjes 50gr boter of margarine 2 grote uien 2theelepels rode paprika poeder10 kleine worteltjesin plakjes van een halve cm gesn 2 grote tomaten 1 eetlepel tomaten pure 3 takjes gehakte peterselie
Benodigdheden
een grote soeppan met een flinke polllepelBereidingswijze
fruit de fijngesnede uien in de boter goudgeel roer de paprika poeder er door en voeg het vlees en tomatenpure erbij zout het en laat dit stoven tot het verdampt is voeg pas daarna telkens wat warm water toe tot het vlees zacht is doe nu de worteltjes erbij en de rauw gesnede aardappeblokjes leng dit aan met anderhalf liter water zout naar smaaken voeg als alles goed gaar is de peterselie er aan toe probeer dit eerst klaar te maken zonder toevoeging van een pakje honig goulash soepals je het er wel door doet dan in gedeeltes toevoegen om klont vorming te voorkomen
Serveertip
in een diep soep bord