1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: janneke_k

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-1999

Ingrediënten


500 gr. varkensvlees in blokjes, 100 gr. margarine,1 grote ui fijngesneden,2 teentjes knoflook,1 theel. djahe (gemberpoeder) 2 theel. ketoembar, halve theel. djinten, 3 fijngemaakte kemirienoten, 2 eetl. donkerbruine basterdsuiker (of goela djawa), 2 eetl. azijn, 6 eetl. ketjap, zout en sambal oelek.



Indonesisch gerecht van varkensvlees in ketjapsaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dit gerecht smaakt het best als het een dag van te voren wordt gemaakt. Je kunt het ook uitstekend invriezen.

Bereidingswijze

Ui, knoflook en kruiden licht in de margarine fruiten, maar beslist niet bruin laten worden.Dan de stukjes vlees al roerend een paar minuten flink meebakken.Tenslotte de suiker,azijn en ketjap toevoegen en de babi ketjap op een laag vuurtje laten sudderen tot het vlees gaar is. Roer het af en toe om en als het nodig is een scheutje water toevoegen anders kan het aanbranden.

Serveertip

Babi ketjap eet je met witte rijst en kan als hoofdgerecht met een groentegerecht erbij gegeten worden. Het kan ook als bijgerecht bij de rijsttafel geserveerd worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janneke_k
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top