Venkel-Sinaasappelsoep Met Rookvlees En Kumquats

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.

270 calorieen; 18 gr vet; 7 gr eiwit; 9 gr. koolhydraten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine venkelknol, 1 groentebouillontablet, 1 kumquat, ? perssinaasappel, 30 gr licht gezouten runderrookvlees, ? bekertje creme fraiche (a 125 ml) 3 eetl jenever, 1 eetl allesbinder, zout, (versgemalen) peper, 1 eetl boter of margarine.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Soeppan, koekenpan

Voorbereiding

Venkel schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. Venkelgroen achterhouden voor garnering. In soeppan doen: venkelreepjes, 4 dl. Water en bouillontablet. Aan de kook brengen en op zacht vuur ca 15 min zachtjes laten koken. Intussen kumquat wassen en in plakjes snijden. Sinaasappel uitpersen. Rookvlees in dunnen reepjes snijden. In kommetje creme fraiche, jenever, allesbinder en sinaasappelsap door elkaar roeren. Creme fraichemengsel aan bouillon toevoegen en goed doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingswijze

Soep zonodig opnieuw verwarmen. In koekenpan boter verhitten. Plakjes kumquat aan beide zijden ca 1 min bakken. Soep in twee borden scheppen. Rookvlees en kumquat erover verdelen en bestrooien met peper. Garneren met takjes venkelgroen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cat_woman avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten